Βιοσυντονισμός
Τι είναι ο βιοσυντονισμός;
Ο βιοσυντονισμός είναι μία πρόσφατη εξέλιξη στον χώρο της περιβαλοντικής ιατρικής που εξυπηρετεί την ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Προσφέρει μια πολύ εξατομικευμένη προσέγγιση του αρρώστου, λαμβάνοντας υπόψη, τις βαθύτερες αιτίες εκδήλωσης των ασθενειών. Η μέθοδος αυτή είναι εξαιρετική γιατί αξιολογεί τον άνθρωπο γενικά και όχι ειδικά, και προσπαθεί να βρει το αίτιο και όχι το σύμπτωμα.
Πού βασίζεται η λειτουργία του;
Όταν μιλάμε για ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, εννοούμε ένα παλλόμενο κύμα (ηλεκτρικό και μαγνητικό σε γωνία 90 μοιρών). Αυτό το κύμα εκπέμπεται από τον πυρήνα της γης και το φάσμα του περικλείει όλο τον πλανήτη μας.Το ηλεκτρομαγνητικό αυτό πεδίο της Γης, συχνότητας περίπου 7.8 Hz, εκπέμπεται στον ανθρώπινο οργανισμό, όμως δεν έχει παρενέργειες στο σώμα μας επειδή είναι χαμηλής έντασης. Κάθε κύτταρο, ιστός, όργανα, νεύρα, αρτηρίες, γονίδια εκπέμπουν σε τελείως διαφορετικές συχνότητες που σημαίνει ότι βιοσυντονίζονται-ρυθμίζονται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης με αποτέλεσμα να είναι σταθερή η φυσιολογία του οργανισμού μας.

Όταν όμως κάποια όργανα παρεκκλίνουν από την φυσιολογική συχνότητα, τότε μπορεί ο οργανισμός να εκφράσει συμπτώματα και επομένως ασθένεια. Η διαφορά με τις άλλες διαγνωστικές μεθόδους είναι πως με τον βιοσυντονισμό βλέπουμε την προδιάθεση του ανθρώπινου οργανισμού να νοσήσει πριν εμφανιστεί το σύμπτωμα, ενώ με τις άλλες όπως αίμα, υπέρηχος, μαγνητικός και αξονικός τομογράφος μπορούμε να εντοπίσουμε μόνο το σύμπτωμα.

Πώς δρα διαγνωστικά και θεραπευτικά;
Με τον βιοσυντονισμό μπορούμε διαγνωστικά να γνωρίζουμε το ενεργειακό μας προφίλ, το οποίο όταν είναι φυσιολογικό μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει σε όλες τις παθήσεις και να χειρίζεται τη φυσιολογία του καλύτερα από έναν οργανισμό που έχει διαταραγμένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Επιπλέον, με την μέθοδο αυτή του ηλεκτρομαγνητικού προφίλ μπορούμε να δούμε το επίπεδο τοξικότητας, τον ψυχο-νευρο-ενδοκρινο-ανοσολογικό άξονα (αύρα) που παίζει τεράστιο ρόλο στην φυσιορρύθμιση του οργανισμού μας. Τέλος, με την τεχνολογία αυτή, μπορούμε να ελέγχουμε την ποιότητα της θεραπείας του γιατρού ή κάποιου εναλλακτικού θεραπευτή, όπως επίσης και να δούμε μιάσματα (όπως μικρόβια, ιούς που ίχνη τους υπάρχουν ακόμα μέσα μας) χρόνια και μη, τα οποία με αιματολογικές εξετάσεις δεν ανιχνεύονται, όποτε ο οργανισμός μας μπορεί να υποτροπιάσει ανα πάσα στιγμή).

Εκτός από το διαγνωστικό μέρος, η τεχνολογία των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων – βιοσυντονισμός μπορεί να χρησιμοποιείται και σε θεραπευτικό σχήμα μιας και επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας έχουν αποκωδικοποιήσει τις θεραπευτικές συχνότητες για όλες τις ασθένειες και με προγράμματα που έχουν επινοήσει μπορούν να συνεισφέρουν προς όλες τις ασθένειες και μάλιστα χωρίς παρενέργειες γιατί η ένταση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου είναι χαμηλή και δεν προσβάλλει τον ανθρώπινο οργανισμό. Έως σήμερα, υπάρχουν ρυθμιστικές συχνότητες για πάνω από 5.000 παθήσεις.

Πώς λειτουργεί ακριβώς ο βιοσυντονισμός;
Αναλυτικά θα λέγαμε ότι ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα φιλτραρίσματος διαχωρίζει τις υγιείς από τις παθολογικές δονήσεις που συνιστούν το ηλεκτρομαγνητικό σήμα του οργανισμού. Οι υγιείς δονήσεις μπορούν να ενισχυθούν ενώ οι παθολογικές αντιστρέφονται με σκοπό την εξουδετέρωσή τους. Το σώμα αντιδρά αμέσως στις νέες ηλεκτρομαγνητικές πληροφορίες. Με την αντιστροφή των παθολογικών σημάτων, η δύναμη αυτοθεραπείας του σώματος ενεργοποιείται και ενδυναμώνεται. Το σώμα επανακτά τον έλεγχο στους μηχανισμούς ρύθμισης και αποτοξίνωσης, οι οποίοι είναι ζωτικοί για την καλή λειτουργία του αμυντικού συστήματος.

Σε μια θεραπεία βιοσυντονισμού χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή που λαμβάνει το ηλεκτρομαγνητικό σήμα του σώματος και το φιλτράρει. Διαχωρίζει δηλαδή τις επιβαρυντικές ταλαντώσεις των ξένων ουσιών από το φυσιολογικό φάσμα συχνοτήτων του οργανισμού. Εν συνεχεία επεξεργάζεται τις δονήσεις, ενισχύοντας ή μειώνοντας την έντασή τους ή ακόμη και αντιστρέφοντας τα κύματα των επιβαρυντικών δονήσεων με σκοπό την εκμηδένισή τους. Κατόπιν στέλνει πίσω στο σώμα τις τροποποιημένες δονήσεις. Αυτή η αλλαγή του μοτίβου των συχνοτήτων θεωρείται θεραπευτική.

Μπορεί ο οποιοσδήποτε να διεξάγει βιοσυντονισμό;
Ο βιοσυντονισμός θα πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο δόκτωρ ή θεραπευτή που έχει την γνώση για ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Και αυτό γιατί υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές βιοσυντονισμού υπάρχουν, όμως πολύ λίγοι χρήστες, με αποτέλεσμα η αποτελεσματικότητα της μεθόδου να αμφισβητείται. Ο πολίτης πριν επισκεφτεί κάποιον που αναλαμβάνει τα θέμα του βιοσυντονισμού, θα πρέπει να ελέγχει πολύ καλά και να ρωτάει τον γιατρό ή θεραπευτή πως και πόσο γνωρίζει το θέμα ζητώντας του αξιόπιστα στοιχεία για την επιστημονικότητά του, αλλιώς δεν θα υπάρχει ούτε στοχευμένη διάγνωση, ούτε θεραπεία, ούτε ρύθμιση του οργανισμού.

Το κλειδί στην μέθοδο ελέγχου του ενεργειακού προφίλ, είναι ότι πρέπει να γίνεται από εκπαιδευμένους επιστήμονες διότι ακόμα και η συλλογή μιας πληροφορίας, εάν αξιολογηθεί γρήγορα και έχουμε πρόωρη διάγνωση, μπορεί να σώσει ακόμα και ζωές. Πρέπει να γίνεται από επιστήμονες που γνωρίζουν το αντικείμενο και όχι από απλούς χειριστές μηχανών.

Πού μπορεί να βοηθήσει;

Το φάσμα των εφαρμογών της μεθόδου των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων είναι πολύ μεγάλο.

  • Αλλεργίες, σε οποιαδήποτε κλινική μορφή κι αν παρουσιάζονται π.χ. οξείες αλλεργίες (εαρινή ρινίτιδα, αλλεργικό άσθμα, δερματικό εξάνθημα, αναφυλαξία από δήγμα εντόμου) χρόνιες αλλεργίες (από τροφικές δυσανεξίες ως χρόνια ρινίτιδα ή ιγμορίτιδα, ατοπική δερματίτιδα- έκζεμα-)
  • Σπαστική κολίτιδα
  • Φλεγμονώδεις παθήσεις των εντέρων (νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα), χρόνια διάρροια ή δυσκοιλιότητα
  • Αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα)
  • Ημικρανίες
  • Υπέρταση ή υπόταση, ταχυκαρδία
  • Παχυσαρκία
  • Σύνδρομο χρόνιας κοπώσεως κ.α.
  • Σε περιπτώσεις πόνου (μυοσκελετικούς, μέσης, αυχενικό σύνδρομο, αρθριτικούς, νευρόπονους, πόνους εμμηνόπαυσης, αθλητικούς τραυματισμούς)
  • Επούλωση καταγμάτων, ενώ παράλληλα πετυχαίνει πολύ γρήγορη αποκατάσταση της κινητικότητας των άκρων μετά την αφαίρεση του γύψου.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΣ

Bioharmony – Βιοσυντονισμός

Για πληροφορίες, γράψτε μας
e-mail στο info@bioharmony.gr
ή καλέστε μας στο 210.88.17.124

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Χέυδεν 21, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα
Τηλ: 210.88.17.124
E-mail: info@bioharmony.gr

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 18:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00
Κυριακή: Κλειστά

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Χέυδεν 21, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα
Τηλ: 210.88.17.124
E-mail: info@bioharmony.gr

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 18:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00
Κυριακή: Κλειστά

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ