Ανάλυση γονιδίων

Ποια γονίδια εξετάζονται σε αυτήν την διάγνωση;

Στην γονιδιακή μοριακή διάγνωση, θα ξεκινήσουμε από δυο γονίδια και στο μέλλον θα το εξειδικεύσουμε σε σύνδρομα για αποφυγή κληρονομικών ασθενειών και ανάλυση ολόκληρου το παθολογικού γονιδιώματος.

Αυτήν την στιγμή, γίνεται εξέταση των γονιδίων BRCA1 & BRCA2 για τον καρκίνο του μαστού. Πολύ σημαντικό είναι πως η εξέταση αυτή καλύπτει ΟΛΟ το γονιδίωμα των δύο γονιδίων και όχι μόνο κάποιες μεταλλάξεις, αρά είναι η πιο πλήρης εξέταση που υφίσταται, και στο αποτέλεσμα δίνεται και η επεξήγηση του.

Ποια είναι η λειτουργία των γονιδίων BRCA1 & BRCA2;

Πολυετείς έρευνες κατέληξαν πως τα γονίδια BRCA1 και BRCA2 επισκευάζουν κατεστραμμένες περιοχές του DNA (ογκοκατασταλτικά), ώστε να αποφεύγονται μεταλλάξεις των ιστών και οι καρκινογενέσεις. Συνολικά φαίνεται πως οι μη φυσιολογικές μορφές των BRCA1 BRCA2 εμφανίζονται περίπου στο 10% των περιστατικών καρκίνου μαστού.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις σε περίπτωση μετάλλαξης αυτών των γονιδίων;

Αναφέρεται πως οι γυναίκες με μεταλλάξεις στο γονίδιο BRCA1, παρουσιάζουν ένα συνολικό κίνδυνο για ανάπτυξη της νόσου στο επίπεδο του 80% σε ηλικίες μέχρι και 90 ετών.

Οι δε μεταλλάξεις στο BRCA1, έχουν συσχετισθεί και με τον καρκίνο των ωοθηκών με τον κίνδυνο να υπολογίζεται στο 55%. Το BRCA2 επίσης συμμετέχει στις μη φυσιολογικές του μορφές στην ογκογέννεση, με τα ποσοστά κινδύνου στο καρκίνο των ωοθηκών να ανέρχονται σε 25%.

Οι μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA έχουν επίσης συσχετισθεί με περιστατικά καρκίνου του μαστού στον ανδρικό πληθυσμό, αλλά και με καρκίνους του προστάτη και στα δύο φύλα με καρκινώματα του παγκρέατος, λευχαιμία και λεμφώματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 τρόποι για επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση

  Το θέμα με τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις ειδικότερα όταν αποτυγχάνουν μετά από πολλές προσπάθειες, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η λαχτάρα του ζευγαριού να κρατήσει στην αγκαλιά ένα παιδάκι πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές αποφάσεις και αυτό φέρνει την αποτυχία...

Πόνος και φλεγμονή: Μοναδική βιολογική λύση χωρίς παρενέργειες

  Η φλεγμονή εξηγείται ως μια φυσική αντίδραση του ανοσοποιητικού μας σε έναν  ένα παθογόνο παράγοντα ή ακόμα και τραυματισμό. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χρήσιμο αμυντικό μηχανισμό που εκκινεί τη διαδικασία ανάρρωσης και επούλωσης. Όταν όμως εξελίσσεται σε χρόνια...

Τι είναι η εξωσωματική με δωρεά ωαρίων και πότε πρέπει να γίνεται;

Όταν μία γυναίκα θέλει να κάνει παιδί, αλλά δεν μπορεί να συλλάβει εξαιτίας κάποιου προβλήματος με τα ωάριά της, υπάρχει η λύση της εξωσωματικής με δωρεά ωαρίων, που για ορισμένα ζευγάρια είναι η μόνη ελπίδα να αποκτήσουν την οικογένεια που θέλουν. Σε ορισμένες...

Bioharmony – Ανάλυση γονιδίων

Για πληροφορίες, γράψτε μας
e-mail στο info@bioharmony.gr
ή καλέστε μας στο 210.88.17.124

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Χέυδεν 21, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα
Τηλ: 210.88.17.124
E-mail: info@bioharmony.gr

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 18:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00
Κυριακή: Κλειστά

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Χέυδεν 21, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα
Τηλ: 210.88.17.124
E-mail: info@bioharmony.gr

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 18:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00
Κυριακή: Κλειστά

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ