Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική
Τι είναι η Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική;
Η Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική αποτελεί μια πιο εξελιγμένη μορφή προσέγγισης στην υγεία του ανθρώπου με καινοτομίες τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο. Είναι η γέφυρα της κλασσικής και συμπληρωματικής ιατρικής γιατί δεν έχει προκαταλήψεις και βασίζεται πάνω στην τεκμηριωμένη γνώση και έρευνα σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία. Η Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική μπορεί να εφαρμοστεί από όλες τις ειδικότητες της ιατρικής, αλλά και από άλλους επαγγελματίες υγείας (οστεοπαθητικούς, διατροφολόγους, ρεφλεξολόγους, ομοιοπαθητικούς, οδοντιάτρους, κτηνιάτρους, φυσιοθεραπευτές και άλλους).
Πώς δρα σε διαγνωστικό επίπεδο;
Η Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική σε διαγνωστικό επίπεδο μπορεί και χρησιμοποιεί εξειδικευμένες εξετάσεις που συνήθως δεν γίνονται σε ελληνικά εργαστήρια που μπορεί να είναι κλασσικές ή συμπληρωματικές και έχουν σκοπό την πλήρη διερεύνηση της φυσιολογίας του οργανισμού, ώστε να διαγνωστεί πιθανή παθοφυσιολογία αλλά και προδιάθεσή του για να νοσήσει. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με την κλασσική ιατρική που στοχεύει κυρίως στην θεραπεία των συμπτωμάτων και όχι στην αιτία του προβλήματος με αποτέλεσμα να προκαλείται πλημμελής αντιμετώπιση του προβλήματος έως και πλήρης αποσυντονισμός του ανθρώπινου οργανισμού.
Πώς δρα σε θεραπευτικό επίπεδο;

Η Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική σε θεραπευτικό ή ρυθμιστικό επίπεδο εφαρμόζει (μετά από μακροχρόνιες έρευνες και εμπειρία του Κωνσταντίνειου Ερευνητικού Κέντρου Μοριακής Ιατρικής και Βιοτεχνολογίας), συνδυασμό κλασσικών και συμπληρωματικών θεραπειών με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ασθενή (σωματική και ψυχική). Με άλλα λόγια, δεν καταργεί την κλασσική ιατρική των φαρμάκων, απλά την συμπληρώνει με βιολογικά σκευάσματα χωρίς παρενέργειες που βασίζονται σε φυτικά εκχυλίσματα, συμπληρώματα διατροφής, ένζυμα, οργανικά παρασκευάσματα και άλλα, που σκοπό έχουν την ρύθμιση της φυσιολογίας του οργανισμού μαζί με την τροποποίηση της διατροφής και του τρόπου διαβίωσης.

 

 

Το κέντρο Bioharmony, σε συνεργασία με το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο, εφαρμόζει την Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική χρησιμοποιόντας τις ακόλουθες μεθοδολογίες

 

 

Το κέντρο Bioharmony, σε συνεργασία με το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο, εφαρμόζει την Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική χρησιμοποιόντας τις ακόλουθες μεθοδολογίες

1. Εξατομικευμένη διαγνωστική προσέγγιση του ασθενή
Είναι το πιο σύγχρονο μοντέλο στην εξατομικευμένη διάγνωση και παρακολούθηση του αποτελέσματος της εκάστοτε θεραπείας . Από την μία μεριά η μέθοδος των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων-βιοσυντονισμού μπορεί να διαγνώσει την προδιάθεση του οργανισμού για εκδήλωση ασθένειας και από την άλλη μεριά η διάγνωση με όρο αίματος όπου προσδιορίζεται η συγκέντρωση κυτταροκινών μπορεί να δώσει πλήρη εικόνα για την ανοσολογία του ασθενή για την εκδήλωση των περισσότερων ασθενειών.

Επίσης, άλλες ειδικές εξετάσεις όπως η ανάλυση ιστού τρίχας μας δίνει την επάρκεια ή έλλειψη του οργανισμού σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις γενετικής, τεστ δυσανεξίας τροφών, τεστ αλλεργίας με ορό ή αίμα, τεστ σκοτεινού πεδίου ζωντανού αίματος, συνθέτουν όλο το παζλ για την εξατομικευμένη διάγνωση και παρακολούθηση.

2. Στοχευμένη αποτοξίνωση βάσει στρατηγικού σχεδίου
Η στοχευμένη και στρατηγική αποτοξίνωση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Φυσικής Ρυθμιστικής Ιατρικής. Με τον όρο αποτοξίνωση εννοείται στην συμπληρωματική ιατρική ο καθαρισμός του μέσο-και ενδοκυττάριου χώρου από ενδογενείς και εξωγενείς τοξίνες και δηλητήρια.

Με την αποτοξίνωση από την μια μεριά προλαμβάνονται ασθένειες και από την άλλη καθαρίζεται ο οργανισμός ώστε να λειτουργεί καλύτερα. Μία αποτοξινωμένη και αποκατεστημένη βιοχημικά και ηλεκτροχημικά μεσοκυττάρια ουσία (matrix) θα επιτρέψει στο κύτταρο να αποκαταστήσει τον διαταραγμένο του μεταβολισμό ενεργοποιώντας τους υποδοχείς του. Ένα αποτοξινωμένο και παροχετευμένο από άχρηστες ουσίες όργανο θα είναι ικανό να επιτελέσει ορθά την φυσιολογική του δράση. Μεγάλη σημασία έχει η ενεργοποίηση των απεκκριτικών οργάνων. Τα απεκκριτικά όργανα, καθώς ενεργοποιούνται από εξειδικευμένα αποτοξινωτικά σκευάσματα μαζί με την κατάλληλη διατροφή και φυσική άσκηση, θα ενισχύσουν την λειτουργική εκκριτική τους δράση και θα αποβάλλουν τις τοξίνες του οργανισμού με αποτέλεσμα τη ομοιόσταση.

Με βάση το πόσο πολύ ο οργανισμός έχει επηρεαστεί από την επισώρευση ένδο και έξω τοξινών και το ποιες είναι οι βιοχημικές οδοί που σχετίζονται με αυτήν, μπορεί να επιλεγεί η κατάλληλη αγωγή παροχέτευσης με σκευάσματα σε συνδυασμό με την θεραπεία του ανοσο-νευρολογικού και ενδοκρινικού άξονα, αλλά και την συμπτωματική θεραπεία με κλασικά φάρμακα.

Η εφαρμογή της κυτταρικής, μεσοκυτταρίου και οργανικής παροχετευτικής παρέμβασης είναι από μόνη της θεραπευτική στρατηγική που σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται ολοκληρωμένη και αποτελεσματική από μόνη της.

Με βάση εμπειρία πολλών χρόνων κατά 70% η στοχευμένη αποτοξίνωση αποτελεί την κύρια θεραπεία. Σκευάσματα για αποτοξίνωση αναλύονται στο δεύτερο μέρος της φυσικής ρυθμιστικής ιατρικής.

3. Ρύθμιση του άξονα P.N.E.I. με σύμπλοκα ρυθμιστικά σκευάσματα
Ο άξονας του P.N.E.I. περιλαμβάνει τέσσερα βιολογικά συστήματα που λειτουργούν απαρέγκλιτα σαν ένα: Το Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογικό Σύστημα.

Ρύθμιση του P.N.E.I. σημαίνει επαναπρογραμματισμός και προς τις δυο κατευθύνσεις, δηλαδή στον ψυχοσωματικό και σωματοψυχικό άξονα και αποτελεί τον πυρήνα της Φυσικής Ρυθμιστικής Ιατρικής. Πιο συγκεκριμένα, συναισθηματικές και νοητικές καταγραφές μαζί με κοινωνικές καταστάσεις συνδέονται μεταξύ τους και μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος και των ενδοκρινών αδένων με το ενδοκρινικό και ανοσοποιητικό σύστημα διαμορφώνοντας την ψυχική και ανοσολογική κατάσταση της υγείας του κάθε ανθρώπου.

Έχει αποδειχθεί ότι διάφορες προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα μπορεί να συνδέονται με το ανοσοποιητικό σύστημα και αυτό με το ενδοκρινικό ώστε συναισθηματικό τραύμα, μεταφράζεται σε βιομοριακό επίπεδο με αποτέλεσμα νόσημα. (νευρο-ανοσολογικές συνδέσεις: Felten et al., 1987; Ενδοκρινο-ανοσολογικές συνδέσεις: Blalock, 1984). Ασφαλώς και δεν υπάρχει ακόμα επιστημονική τεκμηρίωση, που να αναφέρει ότι η σκέψη μπορεί να θεραπεύει ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος (Relman & Angell, 2002). Τεκμηριωμένη εργασία προτείνει διάφορους ψυχοσωματικούς παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την ανταπόκριση, εξέλιξη και υποτροπή των ασθενειών του ανοσοποιητικού (Taylor, 1999). Προβλήματα που μπορεί να επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα:

Ηλικία
Γενετικές δυσλειτουργίες
Λοιμώδη νοσήματα
Διατροφή
Χημειοθεραπεία
Ακτινοβολία
Αλλεργίες
Στρες = διαταραχή P.N.E.I.

Με βάση του αν υφίσταται ή όχι διαταραχή στο επίπεδο του P.N.E.I. σε ένα χρόνιο νόσημα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά κάθε φορά σκευάσματα ή διαφορετικοί συνδυασμοί σκευασμάτων για να συνοδεύσουν την απεκκριτική και την συμπτωματική θεραπευτική μαζί με την θεραπευτική του διαταραγμένου P.N.E.I.

4. Συμπτωματική αγωγή με συμπληρωματικά σκευάσματα
Τα κλασικά φάρμακα δρουν κυρίως για την ύφεση της συμπτωματολογίας μιας ασθένειας χωρίς να αποκλείονται παρενέργειες, όμως τα σκευάσματα της φυσικής ρυθμιστικής ιατρικής δρουν κυρίως για την ρύθμιση της φυσιολογίας χωρίς παρενέργειες. Με άλλα λόγια χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα σκευάσματα για κάθε εξελικτικό στάδιο της φλεγμονώδους διαδικασίας, και η δράση τους είναι εξατομικευμένη και στοχευμένη.

Αυτή η νέα θεραπευτική προσέγγιση είναι φιλική προς τα κύτταρα γιατί οι ουσίες που περιέχονται στα σκευάσματα είναι εκχυλίσματα φυτών ή μέταλλα ή ιχνοστοιχεία ή και άλλα σε συγκέντρωση τέτοια έτσι ώστε να ρυθμίσουν το σύμπτωμα, πολλές φορές ενεργειακά, χωρίς παρενέργειες. Οι μικρο-δόσεις δραστικών μορίων μετατρέπουν τις ανοσολογικές απαντήσεις και επικοινωνίες των κυττάρων, όντας ικανές να επαναδραστηριοποιήσουν επαρκώς μια βιολογική ανοσολογική απάντηση (όπως συμβαίνει φυσιολογικά).

Με αυτό τον τρόπο η φλεγμονώδης π.χ. διαδικασία (οξεία ή χρόνια) ρυθμίζεται ώστε να οδηγήσει σε πλήρη αυτοθεραπεία υπό ορισμένες προϋποθέσεις (σύμφωνα με τους κανόνες της αντιομοτοξικής θεραπευτικής), με σημαντική μείωση του χρόνου της αποκατάστασης.

Ανάλογα με τα κυρίαρχα συμπτώματα και ευρήματα της νόσου, μπορούμε κάθε φορά να επιλέξουμε διάφορα θεραπευτικά σκευάσματα και μεθόδους (θεραπευτική γυμναστική, βελονισμός, διαλογισμός κτλ.) της Φυσικής Ρυθμιστικής Ιατρικής, στα οποία πάντα έχει ενσωματωθεί ο επαναπρογραμματισμός του P.N.E.I. και η παροχετευτική διαδικασία-αποτοξίνωση.

5. Ρύθμιση των βιοχημικών παραμέτρων με συμπληρώματα διατροφής
Ως συμπλήρωμα διατροφής ορίζεται ένα προϊόν που λαμβάνεται δια του στόματος και περιέχει «διατροφικά συστατικά» με σκοπό να συμπληρώσουν την διατροφή του ατόμου που το λαμβάνει. Τα «διατροφικά συστατικά» αυτών των προϊόντων είναι: Βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, βότανο, αμινοξύ, ουσίες όπως ένζυμα, ιστούς, μεταβολίτες (Dietary Supplement Health and Education Act [DSHEA],1994).

Στην Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική τα συμπληρώματα διατροφής θα συστήνονται ΜΟΝΟ μέσω στοχευμένης και εξατομικευμένης διάγνωσης που αυτή είναι είτε η μέθοδος της διερεύνησης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (βιοσυντονισμός), είτε η ανάλυση ιστού τρίχας (που δείχνει την ορθή ή όχι συγκέντρωση όλων των μετάλλων, αμέταλλων και ιχνοστοιχείων) είτε η διερεύνηση με τις μεθόδους της κλασικής ιατρικής (απεικονιστικές και βιοχημικές) με σκοπό να δίνεται το κατάλληλο διατροφικό συμπλήρωμα για να εξασφαλίσει την ισορροπία των μετάλλων, βιταμινών, και ιχνοστοιχείων μαζί βέβαια με την ορθολογική διατροφή, η οποία πρέπει να συστήνεται πάντα.

6. Διερεύνηση και πρόληψη γεωπαθητικού & ηλεκτρομαγνητικού στρες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 τρόποι για επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση

  Το θέμα με τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις ειδικότερα όταν αποτυγχάνουν μετά από πολλές προσπάθειες, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η λαχτάρα του ζευγαριού να κρατήσει στην αγκαλιά ένα παιδάκι πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές αποφάσεις και αυτό φέρνει την αποτυχία...

Πόνος και φλεγμονή: Μοναδική βιολογική λύση χωρίς παρενέργειες

  Η φλεγμονή εξηγείται ως μια φυσική αντίδραση του ανοσοποιητικού μας σε έναν  ένα παθογόνο παράγοντα ή ακόμα και τραυματισμό. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χρήσιμο αμυντικό μηχανισμό που εκκινεί τη διαδικασία ανάρρωσης και επούλωσης. Όταν όμως εξελίσσεται σε χρόνια...

Τι είναι η εξωσωματική με δωρεά ωαρίων και πότε πρέπει να γίνεται;

Όταν μία γυναίκα θέλει να κάνει παιδί, αλλά δεν μπορεί να συλλάβει εξαιτίας κάποιου προβλήματος με τα ωάριά της, υπάρχει η λύση της εξωσωματικής με δωρεά ωαρίων, που για ορισμένα ζευγάρια είναι η μόνη ελπίδα να αποκτήσουν την οικογένεια που θέλουν. Σε ορισμένες...

Bioharmony – Φυσική Ρυθμιστική Ιατρική

Για πληροφορίες, γράψτε μας
e-mail στο info@bioharmony.gr
ή καλέστε μας στο 210.88.17.124

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Χέυδεν 21, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα
Τηλ: 210.88.17.124
E-mail: info@bioharmony.gr

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 18:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00
Κυριακή: Κλειστά

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Χέυδεν 21, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα
Τηλ: 210.88.17.124
E-mail: info@bioharmony.gr

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 18:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00
Κυριακή: Κλειστά

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ